Tour de Lønstrup (efterår 2022)

Fra 9. oktober til 22. oktober 2022 (uge 41-42)

Kunstudstilling fra d. 9.-22. oktober 2022

Datoer og events
Søndag d. 9. oktober kl. 12:30-15:30: Fernisering
Torsdag d. 13. oktober kl. 18.30-21.30: Jagt- og Julevin fra Frankrig
Onsdag d. 14. oktober kl. 18.30-21.30: Jagt- og Julevinsmagning
Torsdag d. 20. oktober kl. 18.30-21.30: Portvin i verdensklasse
Lørdag d. 22. oktober kl. 13:30-15:30: Epilog


13. oktober 2022: Jagt- og Julevin fra Frankrig

Kl. 18:30 – ca. 21:30
Hotel Kirkedal, Mårup Kirkevej 30, 9800 Hjørring

Indlæg om vinhusene, vinene og klassifikationer, samt om de enkelte vinregionerne. Der serveres en menu, som passer til de enkelte vine.

Flere synes, at vinene fra Rhonedalen er det perfekte match til vildt og julemaden. Ved smagning af nedenstående vine, vil jeg komme ind på de smagsnoter, som har betydning for, at få en optimale middag, med vin, vildt eller julemaden.

Vi skal smage på følgende vine:

  • Domaine Piaugier, Sablet Blanc, Rhone – Hvidvin
  • Chateauneuf de Pape: Vignobles Mayard, La Crau de Ma Mere Blanc, Rhone – Hvidvin
  • Chateau Magondeau, Passion, Bordeaux – Rødvin
  • Domaine Piaugier, Reserve du Maude, Rhone – Rødvin
  • Domaine Piaugier, Gigondas, Rhone – Rødvin
  • Chateauneuf de Pape: Vignobles Mayard, La Crau de Ma Mere, Rhone – Rødvin
  • Banyuls La Bergerie des Abeilles – Oste-, dessert- og rødvin

Pris inkl menu pr. person kr. 495,-

Tilmelding og betaling inden den 2. oktober 2022. Send en mail: peb@raadtilvin.dk


14. oktober 2022: Jagt- og Julevinsmagning

Kl. 18:30 – ca. 21:30
Tårshallen, Halvej 14, 9830 Tårs

Vinene er skal smages på er fra vinregionen Veneto, Italien.

Vinregionen Veneto, er placeret i det nordøstlige hjørne af Italien og betegnes som den smukkeste vinregion i Italien. En vinregion, som mange dansker kender fra deres ferieophold ved Gardasøen og Venedig.

Mange synes, at vinene fra vinregionen Veneto, er det perfekte match til vildt og julemaden.
Ved smagning af nedenstående vine, vil jeg komme ind på de smagsnoter, som har betydning for, at få en optimale middag, med vin, vildt eller julemaden.

Vi skal mange på følgende vine:

  • Prosecco Organic Villa di Mare, DOC, Velkomst – Mousserende vin
  • Marani Bianco Veronese I.G.T. – Hvidvin (Den hvid Amarone)
  • Valpolicella Cuvee XVII, D.O.C. Classico – Rødvin
  • Ripasso, D.O.C. Classico Superiore, Pojega – Rødvin
  • Amarone Villa Rizzardi, D.O.C.G. Classico Riserva – Rødvin
  • Recioto della Valpolicella D.O.C.G. Classico – Dessertvin

Maden, er en tapas menu, som matcher disse vinene og bliver leveret Rævhede Naturprodukter, Aabybro. Derudover vil jeg holde indlæg om vinregionen, vinklassifikationer og kulturoplevelser fra området.

Pris inkl. menu pr. person Kr. 440,-

Tilmelding og betaling inden den 1. oktober 2022. Send en mail: peb@raadtilvin.dk


20. oktober 2022: Portvin i verdensklasse

Kl. 18:30 – 21:30
Hotel Kirkedal, Mårup Kirkevej 30, 9800 Hjørring

Taylor´s Port og Portvinssmagning med en menu, som passer til de enkelte portvine.

Portvinene fra Taylor´s var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine i verden. Kvalitetsmæssig er Taylor´s Portvine i samme liga, som første Cruerne (fem vinslotte med højst klassifikation) i Bordeaux, Frankrig

Vindruerne til portvinene fra Taylor´s dyrkes i Dourodalen, på Taylor´s egne tre vingårde;

  • Quinta de Vargellas
  • Quinta de Terra Feita
  • Quinta do Junco

Med mit indlæg, vil man opnå en viden, om de udtryk, som står på portvinsetiketterne: Fine Hvid Port, Fine Rugby Port, LBV (Late Bottled Vintage), Single Harvest Port, Vintage Port, Fine Tawny Port, Old Tawny Port (+Årstal 10, 20, 30, 40 og 50 År).

Vi skal smage på følgende portvine:

  • Taylor’s Fine White Port
  • Taylor’s Fine Tawny Port
  • Taylor’s Fine Ruby Port
  • Taylor’s Late Bottled Vintage 2017
  • Taylor’s Quinta de Vargellas Vintage Port 2005

Pris inkl. menu pr. person kr. 440,-

Tilmelding og betaling inden den 10. oktober 2022. Send en mail: peb@raadtilvin.dk